jueves, 4 de julio de 2013

El FITAG 2013 obre l'escenari als infants i adolescents




Fuente: Jordi Camps i Linnell (elpuntavui.cat)
La presentació del FITAG per aquestes dates, a més d'un mes de la seva celebració (del 27 al 31 d'agost), ja és un clàssic de l'inici de l'estiu. Però malgrat que el festival està més que consolidat, any rere any, edició rere edició, el Festival Internacional de Teatre Amateur de Girona presenta alguna novetat. La del FITAG 2013 és la voluntat d'arribar a nous públics, i per això, seguint l'exemple d'altres festivals musicals i artístics, aquest any s'inclourà en la programació el Petit FITAG. La proposta, adreçada als més petits, i que tindrà lloc del dijous 29 al dissabte 31 d'agost, oferirà un ampli programa que abasta des del teatre i la màgia fins als titelles i la dansa. Companyies de Girona, Elx, Gelida, l'Argentina i Mèxic inauguraran aquesta primera edició.
Un gran ventall d'obres

Pel que fa la programació, per aquest any s'han programat 24 companyies d'arreu del món que oferiran un total de 26 espectacles, alguns gratuïts i altres de pagament a preus populars (en total hi haurà unes 7.000 entrades disponibles), que permetran als espectadors gaudir d'un gran ventall d'obres de diversitat d'estils i temàtiques. Sense voler valorar quins són els espectacles més destacats –“tots ho són”–, el director del festival, Martí Peraferrer, sí que va avançar l'aportació de companyies estrangeres com les d'Israel (Oh dios, on hi actuaran gironins), l'Argentina (El imbécil, en col·laboració amb actors palafrugellencs), Mèxic (Popop-vuh), Romania (Hurem), Madrid (Mujeres de arena) i Narbona (Le bourgeois gentilhomme). Quant als escenaris, el pati de la Casa de Cultura destaca com un dels emblemàtics d'aquesta edició.
Representacions en altres municipis de la demarcació, així com en espais inusuals de la ciutat com el Museu d'Història dels Jueus (Microteatre); una exposició fotogràfica d'Irene Roé, la fotògrafa oficial del FITAG; un taller de titelles, i xerrades de directors i intèrprets completen l'oferta d'activitats paral·leles.

Femminicidio: a Canelli lo spettacolo delle Donne di Sabbia chiude la rassegna "Il cortile racconta"



Venerdì 28 giugno, ore 21, s'è tenuto il secondo ed ultimo incontro dell’edizione 2013 de “Il cortile racconta”, rassegna  organizzata da Memoria VivaAzione Cattolica San Tommaso e Biblioteca G. Monticone, con il patrocinio del Comune di Canelli.

Presso il cortile ex Scuola G.B. Giuliani, via G.B. Giuliani 29, il gruppo teatrale Donne di Sabbia di Torino ha rappresentato lo spettacolo analogamente intitolato “Donne di sabbia”. Donne di Sabbia, è un gruppo di teatro formatosi per portare in scena in Italia lo spettacolo denuncia di Humberto Robles: le voci delle donne e delle violenze subite a Ciudad Juàrez, una storia di estrema attualità sul tema del femminicidio.