lunes, 26 de agosto de 2013

FITAG Girona, España, 2013

id ssabte 31Pati de la Casa de Cultura, 22 h Espectacle: Grup: Maru-Jasp, ALCALÁ DE HENARES (Comunitat de Madrid)  MUJERES DE ARENA

Programación 2013 http://www.fitag.cat/2013/rcs/dossier_premsa.pdf


XIII Festival Internacional de Teatro Amateur de Girona, España
Pati de la Casa de Cultura, 22 h
Espectacle:
MUJERES DE ARENA
Grup: Maru-Jasp, ALCALÁ DE HENARES (Comunitat de Madrid) 

Sinopsi
Testimonis reals, intercalats amb dades i informació sobre els assassinats de nenes i dones a Ciudad Juárez. Una carta, el diari d’una víctima, poemes i diversos textos configuren aquesta obra de teatre documental. És un exemple de teatre compromès amb les causes del present, una barreja de propostes teatrals amb el periodisme, el testimoni i altres recursos basats en fets reals. A través de testimonis de personatges que interpreten amigues, germanes i fins i tot mares de les víctimes es pretén sensibilitzar l’espectador i denunciar el feminicidi de Ciudad Juárez.


Breu història del grup
Maru-Jasp és una companyia fundada el 1997 a Alcalá de Henares, Madrid; és sòcia fundadora de la Federació Madrilenya de Teatre Amateur (FETAM) i des de 2006 forma part de la Junta Directiva. Té com a màxim interès difondre la seva feina de teatre amateur participant en certàmens i festivals nacionals i internacionals. A més, li preocupa la formació dels actors, la creació i el desenvolupament de projectes teatrals independents. Els 15 anys d’activitat teatral l’ha portat a estrenar 13 muntatges en certàmens i festivals de teatre aficionat, amb un resultat de 142 premis. Des de l’any 2009 té un projecte multidisciplinari, Maru-Jasp Cultural, en constant evolució des de la seva creació: el que en un principi era bàsicament la posada en escena d’obres de teatre, actualment es compon de múltiples activitats que esperen que continuïn augmentant. La companyia va traspassar fronteres per primera vegada el 2009 amb la participació al festival internacional de teatre amateur Les Théâtropes, de Barjac (França), amb l’obra Dirección Gritadero, de l’escriptor Guy Foissy. El 2010 va participar amb aquest mateix muntatge al 43 Festival Internacional de Teatre de la ciutat de Monstaganem (Algèria). El 2012 va iniciar una nova experiència de la mà del director Juanma Casero abordant escenes de microteatre, que la companyia ha anomenat Suspiroteatro, i ha posat en escena el muntatge Duples. 


31 d'agost, Girona, FITAG 2013Maru-Jasp, ALCALÁ DE HENARES (Comunitat de Madrid)

"MUJERES DE ARENA"

Dissabte 31 d’agost
Pati de la Casa de Cultura, 22:00

http://www.fitag.cat/2013/cat/16.html


Sinopsi de l'obra

Testimonis reals, intercalats amb dades i informació sobre els assassinats de nenes i dones a Ciudad Juárez. Una carta, el diari d'una víctima, poemes i diversos textos conformen aquesta obra de teatre documental. Exemple de teatre compromès amb les causes del present, una barreja de propostes teatrals amb el periodisme, el testimoni i altres recursos basats en fets veritables. A través de testimonis de personatges que interpreten amigues, germanes i fins i tot mares de les víctimes es pretén sensibilitzar l'espectador i denunciar el feminicidi de Ciudad Juárez.

Breu història del grup

Maru-Jasp és una companyia fundada el 1997 a Alcalá de Henares, Madrid; som socis fundadors de la Federació Madrilenya de Teatre Amateur (FETAM) i des de 2006 formem part de la Junta Directiva. El nostre màxim interès és difondre el nostre treball de teatre aficionat participant en certàmens i festivals nacionals i internacionals.  A més,  ens preocupa la formació actoral, la creació i el desenvolupament de projectes teatrals independents. Els 15 anys d'activitat teatral ens ha portat a estrenar 13 muntatges presentats en certàmens i festivals de Teatre Aficionat amb un resultat de 142 premis. Des de l'any 2009 tenim un projecte "Maru-Jasp Cultural", multidisciplinari en constant evolució des de la seva creació i que, el que en un principi era bàsicament la posada en escena d'obres de teatre, actualment es compon de múltiples activitats que esperem anar augmentant en el futur. La companyia traspassa fronteres per primera vegada el 2009 amb la nostra participació al Festival Internacional de Teatre Amateur “Les Théâtropes” de Barjac (França), amb l'obra Direcció Gritadero de l'escriptor Guy Foissy. En 2010 vam participar amb aquest mateix muntatge al 43 Festival Internacional de Teatre de la ciutat de Monstaganem (Algèria). En 2012 vam iniciar una nova experiència de la mà del director Juanma Casero abordant escenes de microteatre, que en el nostre cas hem anomenat Suspiroteatro, posant en escena el muntatge Duples.